Külföldön vállalt munkát

Tavaly november 1-gyel Ausztriába ment dolgozni a munkavállaló. Ha minden igaz, ott be van jelentve attól az időponttól. Az információáramlás sajnos nem volt megfelelő (ezt ne is firtassuk, hogy történhetett), ezért csak most derült ki. A munkavállalónak a bérszámfejtése, M30-asa el lett készítve, ahogy kell a tavalyi évre. Hogyan lehet ezt helyre tenni?

1 pont pont pont

3 válasz

Kedves Mónika!
Egyszerűen a kint kapott igazolást, és az itthoni M30-ast oda kell adni egy könyvelőnek. Ő átnézi, ha minden rendben, elkészíti az éves szja bevallást. Ha valami problémát vesz észre, szól, mit szükséges javítani.
Remélem jól értettem a kérdést.
Üdvözlettel:
Váradi Ágnes

1 pont pont pont

Akkor az nem baj, ha itthon is be volt jelentve nov-dec hónapokra?

0 pont pont pont

Hogy két helyen van bejelentve az nem baj, viszont az már kérdés, hogy melyik tagállamban fizeti az egészségbiztosítását ebben a két hónapban és persze a további időszakban. Ha januártól esetleg már nincs bejelentve, akkor itthon előbb-utóbb meg fogja kapni a felszólítást az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére, viszont, ahhoz, hogy mentesüljön itthon, a kinti biztosítótól be kell szereznie egy igazolást, amit be kell vinni a helyileg illetékes egészségbiztosítóhoz.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ