Járulékfizetés, adózás

Üdvözletem! Szeretnék segítséget kérni az alábbi témában.
Magyarországon főállású munka mellett milyen módon tudok úgy kft.-t alapítani (mérnöki szolgáltatások, tanácsadás, kereskedelem), hogy az anyagi és járulékfizetési szempontból a legjobb legyen?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Tamás! A részleteket átbeszélni egy személyes konzultáció keretében jobb lenne, de az induló Kft.-re vonatkozóan a KIVA adózási módot ajánlanám. Kiemelném a sok pozitívum közül, hogy év végén a TAO azaz társasági adótól eltérően a nyereségre nem kell adót -10% kiva- fizetni, ha bent hagyod a nyereséget. Szóval induló Kft.-ként kivásként év végén a fentiek miatt nem fizetsz adót, évközben meg azért nem, mert heti 36 órát meghaladó bejelentett főàllásod van, ahol már amúgy is fizetik a járulèkokat, ezert a negyedéves kiva-előleget nullásan küldjük be. KIVA mellett tenném le a voksomat azért is, mert a kivát elsősorban a pénz vállalkozásba történő visszaforgatására ajánlják és a kft-be ha számítógépeket, gépeket veszel, akkor gyakorlatilag adófizetés nélkül költötted el a nyereséged, szóval jól jöttél ki az évből. A fentieket a kata törvénybe ágyazott kiva törvényben is megtalálod. A könyvelő irodánk elsősorban kivás cègeknek könyvel és részletesen ismeri a törvényi hivatkozasokat, kivás könyvelés előnyeit a szabályok betartásával. A válaszom nem teljeskörü a szükös korlatok miatt. :)

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ