Amazon-on értékesítés

Üdvözlök minden kedves felhasználót!

Szeretnek érdeklődni, hogy van-e esetleg a közelemben olyan könyvelő, adótanácsadó, aki jártas az amazon.de FBA online értékesítésben és annak könyvelésében. Én Miskolc - Debrecen vonzáskörzetében élek és mozgok.
Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszukat!

0 pont pont pont

4 válasz

Az Amazon-on kiknek értékesítene? Német lakosságnak, és/vagy EU-s lakosságnak, esetleg vállalkozásoknak (is)? Kell német ÁFA-regisztráció, vagyis adóászám és németországban kért EU-s adószám illetve OSS regisztráció. Az amazon holdudvarában működő cég végzez több adminisztratív tevékenységet, tudni kell velük kommunikálni. Van ügyfelünk, akinek több mint 1 évbe került megszabadulni ettől az amazon.de nevű púptól, annyira ráfizetéses volt, főleg a készletezés Némerországban, valamint az Amazon + a holdudvarában működő cég adminisztratív szolgáltatásaiért járó díjak miatt. Alacsony árrés mellett nagyon nem éri meg, csak akkor ha magas az árrése és ki tudja termelni ezeket a plusz ktg-eket is. Illetve célszerű nagyon jól beszélni németül, vagy angolul.

1 pont pont pont
  • +1  informativ
    2024.09.17. Zsolt

Kedves Diakont kft,


koszonom megtisztelo válaszát es hogy megosztotta velem a tapasztalatai. Igen, Németországból nemet lakosoknak, illetve Uniós lakosoknak lenne eladva a termek. Az Apa regisztraciorol, nemet adoszamrol, illetve az OSS róla tudok, es persze, mint minden üzleti tevekenyseglel az árréssel nagyon fontos itt is. Igyekszem olyan termékekket árusítani, ahol a haszon fedezni tudja a kiadásokat es egy elvárt profitot is tud termelni idővel. Ennek a magyarországi konyvelesehez keresek meg mindig könyvelt, lehetőleg Miskolc - Debrecen vonzaskorzetebol. További szép napot!

0 pont pont pont

Egy dolgot ne feledjen: "a távolság üveggolyó" (József Attila után szabadon). Látszólag az nem zavarná, hogy az értékesítése egy több 100 km-rel odébb zajlana, de az már nagyon fontos lenne, hogy a könyvelőjét Miskolc - Debrecen vonzáskörzetében találja meg? Én azt javaslom, hogy ezt azért próbálja meg átértékelni. Hiszen ha amúgy nem látogatná gyakran a könyvelőjét, honnan fogja tudni, ha az ősztől tavaszig nem a Tenerife-n tartózkodik?

0 pont pont pont

Valószínűleg en fogalmaztam rosszul, Természetesen csak az esetleges könnyebb kommunikáció miatt próbálkoztam 200km körzetben keresni könyvelt, de persze, ha ez lehetetlen, akkor nem zavar, ha távolabb találok, aki ért az Amazon értékesítésből származó konyveleshez, adotanacsadashoz es adóbevallás készítéséhez. Tenerife pedig nem hangzik rosszul, csak jól menjen az Uzlet. :-)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ