Kispapa munkaviszonyának megszüntetése cég megszűnés miatt

Apuka van gyesen. A cég meg fog szűnni. Közös megegyezéssel megszüntetnék a munkaviszonyt, és egy másik céghez vennék fel. Ahol majd dolgozni fog, ha lejárt a gyes. Ez járható út?

0 pont pont pont

1 válasz

Amennyiben a cég jogutód nélkül szűnik meg, nem szükséges a munkaviszonyt megszüntetni, hiszen az automatikusan megszűnik -a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi 63. § (1). bek. b) pontja alapján. Feltételezéseim szerint itt arról lehet szó, hogy a munkáltató idő előtt akar megválni alkalmazottjától. A kispapa lehet gyesen, de emiatt a munkaviszonyt megszüntetni nem kell. Ha a cég jogutóddal szűnik meg, automatikusa át fogják venni a munkaerő állományt, "Munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése" nélkül is. Tehát a felmondást én nem javaslom, felesleges, ha az új cég úgy is át akarja venni. Persze ha közös megegyezéssel megszünteti a munkaviszonyt az új vállalkozás nem köteles átvenni az alkalmazottakat és így végkielégítés sem jár. A GYES lejártát követően pedig bármilyen vállalattal, céggel vagy vállalkozással köthet új munkaszerződést a kispapa.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ