Affiliate marketing adózás magánszemélynek

Üdvözlet. Magánszemélyként szabadidőben végzett affiliate marketing (külföldi, USD-ben érkező) bevételért hogyan lehet
legegyszerűbben adót fizetni, bevételt bevallani? Főállásban alkalmazottként minden járulék fizetve van, de ezt az (extra) bevételt
szeretném majd bevallani, a szükséges adókat megfizetni.
Ehhez keresném a legjobb, legegyszerűbb megoldást.
Keresek ehhez valakit (adótanácsadó/könyvelő), akivel át tudom beszélni a lehetőségeket, megoldásokat (Budapest, Pest Megye).

0 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlet!

Magánszemélyként affiliate marketingből származó külföldi (USD-ben érkező) bevétel esetén a legegyszerűbb megoldás az, ha ezt a jövedelmet külön adózó jövedelemként vallja be. Ehhez az éves személyi jövedelemadó (SZJA) bevallásban kell feltüntetnie a bevételt, és a vonatkozó adókat megfizetnie. Mivel ez külföldről érkezik, valószínűleg az önálló tevékenységből származó jövedelem szabályai szerint adózik, ami 15% SZJA fizetési kötelezettséget jelent, de a pontos részletek a konkrét körülményektől függnek (például költségek elszámolása).

A külföldi jövedelmek esetében a kettős adóztatás elkerüléséről szóló nemzetközi egyezményeket is figyelembe kell venni, hogy ne adózzon kétszer ugyanarra a jövedelemre.

Adótanácsadóval vagy könyvelővel való konzultáció javasolt, hogy minden részlet pontosan tisztázva legyen.

Forduljon bizalommal, ha további kérdése van!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ