Engedélyek beszerzésében tud segíteni a könyvelő?

Játszóházat szeretnék működtetni, az érdekelne hogy egy ilyen jellegű tevékenység esetén a könyvelő végig tud-e vinni az összes működési engedélyek beszerzésén? Illetve megfelel az egyéni vállalkozói engedély kiváltása vagy szükséges a bt. vagy kft. alapítása ?
Köszönöm előre is a választ!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Ágnes!

Az engedélyek kérése, adminisztráció NEM a könyvelő feladata! Nem állítom, hogy nem talál olyat, aki ezt könyvelőként megcsinálja, de ő ezért akkor plusz pénzt fog kérni.
Az engedélyek kérése, adminisztrációs feladatokra virtuális asszisztenst keressen... szerintem!

1 pont pont pont

Kedves Érdeklődő, Ágnes! Hogy mely tevékenységek engedély- és/vagy bejelentés-kötelezettek, abban a könyvelő is tud segíteni kikeresni. Sőt, be is tudja jelenteni Ön helyeztt. Pl. ime egy link, ahol utána tud nézni: https://cegalapitas.net/engedelykoteles-tevekenysegek.html. De maga az engedély beszerzése, az nem a könyvelő feladata. Véleményem szerint minden további nélkül végezheti egyéni vállalkozóként is és társas vállalkozóként is. Célszerű lehet pénzügyi tervet készíteni, amely alapján könnyebben el fogja tudni dönteni, hogy melyi vállalkozási forma felelne meg leginkább.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ