Adószámos magánszemély? - UK számla?

Tisztelt Könyvelők!
Volt egy pár napos projekt Magyarországon, egy egyesült királyságbeli pályázat keretében, amiből egy kis összegű kifizetés keletkezne. Küldtek egy PO-t vagy mit (0% tax van rajta), és egy invoice-t kéne írni, itt azon kívül, hogy a brit invoice formulát kitölti az ember, mit kell tenni még pluszban? Igazából ilyet sose csináltam, semmilyen számlát nem kellett eddig adnom. Kell ehhez magánszemélyes adószám? Valaki azt mondta, hogy ezzel érdemes, de akkor milyen adókat kell fizetni és miként kell ezt a jövedelmet bevallani? Eddig minden bevallás automatikusan történt, csak le kellett okézni évente, a hivatalos magyar munkáltatóval fennálló jogviszonyok folytán.
A válaszokat köszönöm.

1 pont pont pont

1 válasz


Kedves János!

PO Purchase order number PO oszlopba a "megrendelés számát" szokták írni, ami Önnek megírtak amikor megrendelték a munkáját.

Description oszlopba az elvégzett tevékenység rövid megnevezése szokott lenni.

RATE oszlopba a napi MNB középárfolyamot kellene beírni, dátumra pontosan és hogy aznap mennyi órát Hours/day adott le és milyen óradíjon és Amount az összeg.

Az alábbi nem Neked szól, de Te is kellett, hogy kapjál login belépést.
https://login.replicon.com/DefaultV2.aspx

Az alábbi választ küldik vissza, ha beérkezett és befogadták, de ez vállalatonként eltérhet.
Although our standard processing cycle is 30 days from approval of the invoice (a confirmation email from us sent in response to your invoice), we’ll try to expedite the payment this time due to delays we’ve experienced due to changes in compliance requirements.”

INVOICE forma jelenleg is le van mentve a gépemre, mert több egyéni vállalkozó megkért, hogy töltsük ki együtt, akiknek könyvelek. Azonban minden esetben egyéni vállalkozók voltak és a vállalkozói adószámukat is megadták az angol cégnek és angol szerződésük volt, amit lefordítottam. Magánszemélyes adószám nem erre van!


0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ