Lehetséges-e átalányadós vállalkozónak lenni mellékállásban, két külön vállalkozásban?

Üdvözlet!

Felmerült néhány ,,nehéz” kérdés, amelyre sehol sem találtam egyértelműen a választ, csak hasonló témában, de nem kizárólagosan arra a kérdéshalmazra.
A kérdéseim a következők lennének:

(Sorszámozom, hogy könnyebben átlátható legyen.)

1. Főállású vállalkozóként lehet mellékállású vállalkozó az ember, az rendben van, viszont hányszorosan lehet mellékállású vállalkozó?
(Pl. főállásban futárkodok, mellékállásban van egy webshopom, akkor még egy bevételi forrásként szeretnék házi készítésű savanyúságot vagy befőttet árulni, akkor az nem fog beleférni a teljesen másik témájú webshop fogalmába, tehát az egy új ,,vállalkozás” lesz és a kérdés az, hogy ez lehetséges?)

2. Lényegében ugyanez a kérdés csak annyi különbséggel, hogy magyar jogviszonyban, egy cégnél.
(Pl. dolgozom egy cégnél folyamatos műszakban, az egyik napon ételfutárkodok mellékállásban, a másik napon egy teljesen más témájú webshopot csinálok szintén mellékállásban, lehetséges-e?)

3. Hogyha külföldi jogviszonyban dolgozom és itthon csinálni akarok mellékállásban egy vállalkozást, akkor az lehetséges-e?
(Pl. szlovák egyéni vállalkozó vagyok, külföldre adózom, de a futárkodást itthon mellékállásban szeretném keresetkiegészítésként csinálni, lehetséges-e?)

4. Lehetséges-e, hogy egy székhelyre több vállalkozás is be legyen jelentve?
(Pl. egy főállásban űzött egyéni vállalkozás, egy mellékállásban űzött egyéni vállalkozással lehet-e egy iroda címén vagy az otthonom címén mind a kettő?)

A válaszokat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Alexandra!

Kérdéseire konzultáció keretében tudok válaszolni.
Rövid valasz: 1,azaz egy egyéni vállalkozása lehet, és ebben egyféle jogviszony! Cége lehet több is.

Üdvözlettel, adotanoda.hu.hu

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ