Megbízási szerződés minta

Kedves Szakértők!
Alkalmi HR tanácsadás elvégzésére keresek megfelelő megoldást magánszemélyként, részmunkaidős alkalmazotti jogviszony mellett (ami másik cégnél áll fenn). Megbízási szerződés lenne talán a legideálisabb, viszont ehhez megfelelő mintát nem igazán találok a neten, illetve a járulék levonási nyilatkozathoz is jó lenne minta. (A díjazás meg fogja haladni a min. bér 30%-át). Ha megfelelő a megbízási szerződés erre az esetre, mintát tudnak javasolni hozzá? Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Demeter Ágnes!
Megbízási szerződés minta használata nem szerencsés, mivel az nem garantálja, hogy mind a megbízó, mind a megbízott igényeiknek megfelelő. Az így elkészült dokumentum könnyen lehet formailag, tartalmilag hibás, érvénytelen, vagy számunkra felesleges pontokat tartalmazó, vagy pont ellenkezőleg, lényeges elemeket mellőző.
A megbízási szerződés kötelező elemei, a megbízó és megbízott azonosító adatai, szerződés időtartama, megbízott feladatai, megbízási díj, a szerződő felek jogai és kötelezettségei, a szerződés felmondásának módjai, a szerződésszegés következményei. Ez egyéb elemeket igény szerint kell/szükséges rögzíteni.
A biztosítási kötelezettséget a Tbj. alapján bírálja el a kifizető, amennyiben nem igazolja a 36 órát elérő munkaviszonyt, az általános szabályok szerint fog eljárni.
Forrás Kft

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ