Online marketing, affiliate marketing

Szép napot kívánok!

Online marketing szolgáltatást szeretnék nyújtani Instagramon keresztül magánszemélyeknek valamint Stan Store-n keresztül e-bookokat és kurzusokat értékesíteni. Emellett affiliate marketing tevékenység is érdekelne.
Az lenne a kérdésem, hogy ezen tevékenységeket milyen vállalkozási formában és milyen TEÁOR számmal lehet elkezdeni? Emellett érdekelne, hogy ezt csak akkor kell bejelentenem mikor ebből már kifizetésem történt vagy csak egy adott bevételi összeg felett? Valamint effajta tevékenység esetén lehetséges-e tartósan külföldön tartózkodni Magyarországon bejelentett vállalkozással és lakcímmel?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Bettina! Ön gazdasági tevékenységet végez. Nem csak akkor kell ezt vállalkozási formába önteni, amikor megjelennek az első bevételei, hanem már akkor, amikor a tevékenységet elkezdi. Valamilyen vállalkozási formát választania kellene. Lehet adószámos magánszemély, egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozó (Bt, Kft). Hogy melyik a legalkalmasabb az Ön számára, annak megválaszolására több információ szükséges, mik a tervei rövid és hosszú távon? Mekkora árbevételre számít, tervez-e folyamatos növekedést, van-e érdeklődés a szolgáltatására, kb. mennyi bizonylat várható, lesz-e alkalmazottja stb. TEÁOR számról társas vállalkozási forma esetén beszélünk. Javasolt TEÁOR szám 7311 - Reklámügynöki tevékenység. Egyéni vállalkozás szakmakódot választ és arra is figyelni szükséges, hogy az előírt végzettséggel rendelkeznie kell. Tisztázni szükséges, hogy a tartós külföldi tartózkodás alatt mit ért, külföldi illetőséget, vagy marad magyar illetőségű, ugyanis a biztosítási jogviszonyát ennek megfelelően különös körültekintéssel kell jól megállapítani. Javaslom, hogy mindenképpen keressen fel egy adótanácsadót és/vagy könyvelőt. A kérdéseire a válasz nem "igen", vagy "nem", lévén, hogy amit tervez végezni tevékenység, annak körülményei, stb. sem fekete, vagy fehér.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ