SZJA bevallás

Üdvözlöm!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy amennyiben EFO alatt annyi jövedelmet szervezek, hogy az magasabb mint a napi bérminimum 130%-a, így SZJA fizetési kötelezettség keletkezik a mentes összeg feletti részre, az automatikusan megjelenik a NAV által készült tervezetben? Így utólag betudom fizetni a következő év bevallásánál a 15% SZJA-t az arra vonatkozó részre, és nincs teendőm és nem kell külön könyvelőhöz fordulnom?
Köszönöm a választ!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Megyeri Gábor! A SzJA tervezetben csak akkor jelenik "automatikusan" az Ön által kérdezett EFO bér, amennyiben azt a foglalkoztatója 2308-as járulékbevalláson bevallotta a NAV-nak. A foglalkoztatója Önnek jövedelemigazolást adott ki, amit érdemes összevetni a tervezetben szereplő adatokkal. Az EFO bérhez kapcsolódó SzJA összeget a munkavállalónak kell megfizetnie a NAV felé a tárgyévet követő év május 20. napjáig. A SzJA tervezet adatait és a jövedelemigazolásai adatait az adózó, azaz Ön is képes összevetni az e-szja oldalon. De amennyiben nem boldogul egyedül, vagy eltérést talál, vagy nem érti az e-szja oldal működését, esetleg beavatkozásra van szüksége, akkor érdemes felkeresnie egy szakértőt, aki lehet könyvelő, adótanácsadó, bér-előadó. Azt mindenképpen tudnia kell, hogy mennyiben a SzJA tervezetével kapcsolatban semmit nem tett 05.20-ig, az elfogadott bevallásnak tekintendő. Ha utólag szeretne rajta változtatni, az már önellenőrzésnek minősül. Tehát ha csak most veti össze a jövedelemigazolásainak adatait a bevallásával és eltérést tapasztal, vagy eszébe jut, hogy valamilyen jövedelem kimaradt a bevallásából, akkor a SzJA bevallását önellenőrizni szükséges.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ