Apa GYED

Üdvözlet,
olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e az, hogy a CSED lejárata után az apa igényli a GYED-et, de pl. fél év után visszamegy dolgozni, és onnantól az anya igényli a GYED-et?

0 pont pont pont

2 válasz

GYED mellett lehet dolgozni, akár apa, akár anya veszi igénybe.

1 pont pont pont

Üdvözlöm,
Én annyival egészíteném ki, hogy azért nem ilyen egyszerű. Mindig vizsgálni szükséges, hogy kinek vannak meg a feltételei a GYED igénybevételéhez. Figyelembe kell venni, hogy melyik fél esetében kedvezőbb a GYED igénylés. Arra is kell figyelni, hogy a CSED igénylésével együtt anya igényelte -e a GYED-et. És azért sorolhatnám még amire nélkülözhetetlen oda figyelni. Én biztos javasolnám, hogy szakember segítségével tárgyalják át a pontos adatok ismeretében, hogy milyen variációban járnak jobban. Pluszban megjegyezném azt is, ha apa megy GYED-re, anyu vissza megy dolgozni? Vagy fizetésnélküli szabadságon lesz? Ha fizetésnélküli szabadságon lesz, akkor fizetni kell maga után a egészségbiztosítási hozzájárulást.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ