Öröklési illeték

Tisztelt Könyvelők.hu!
Feleségemmel hamarosan öröklünk egy ingatlant. Mivel nem egyenes ági öröklésről van szó, így öröklési illetéket kell fizetnünk. Van-e méltányosság kérésére lehetőség a NAV felé? Ha van, ennek van-e formai követelménye, esetleg valami formanyomtatványa?
Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Részletfizetést lehet kérni, vagy nem kell elfogadni az ingatlant.
Telekvásárlásnál van lehetőség illeték fizetési halasztást kérni 4 évre, amíg az ingatlanra lakhatási engedélyt lehet kérni. Utána ha nincs lakhatási, akkor illeték+késedelmi pótlék fizetés áll fenn.

1 pont pont pont

Köszönöm a választ!
Nagy értékű lakásról van szó,lemondani semmiképp nem fogunk. Ki is tudjuk fizetni,csak akkor a felújításra nem marad pénzünk.
Részletfizetést nem szeretnénk. 3 gyermekünk van,erre gondoltam,hogy méltányosságot kérüno,hogy engedjék el egy részét.
Ha erre nincs jogi lehetőség,akkor kifizetjük.

0 pont pont pont

Nem, nincs!
És igen, ha 3 gyerek van, akkor jó lesz az az ingatlan a későbbiekben! Részletfizetést szerintem nyugodtan kérhetnek rá, a felújítás sem 2 fillér!

1 pont pont pont

Egyébként egy próbát megérhet, hátha sikerül, bár kicsi a valószínűsége, mindig azt mondom, hogy ha meg sem próbálják, akkor tutira nem sikerül, legfeljebb azt mondja a NAV, hogy nem, de hátha...

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ