Adóbevallás tervezet módosítás

Szép napot!
A NAV által elkészített adóbevallás tervezetben megjelenik az egyszerűsített foglalkoztatás alcímnél valami, aminek nincs helye ott. Egyeztetés után a munkaadóval abban egyeztünk meg, hogy ezt módosítsam bátran, biztos elírás történt. Sajnos ilyet még sosem csináltam, a módosításnál már nem találom ezt a "fület", csak a bérjövedelmeket, amelyek nem tartalmazzák ezt a bevételt. Mi ilyenkor a teendő, hogyan tudnám azt a részt törölni? Előre is köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Üdvözlöm a munkáltatót, aki nem tudja mi ez! :(
Nem kell vele foglalkozni, ha tényleg volt így foglalkoztatva, és ha a mentesített összeg alatt volt a kifizetés, tájékoztató jellegű.
Ha az 1. sorban nem látja az összeget feltüntetve, azaz ott csak a munkaviszonyból származó jövedelme van, akkor nem kell vele semmit sem csinálni, nem kell javítani, mert akkor valószínűleg nem érte el az adóköteles részt éves szinten az egyszerűsített formából keletkező jövedelme.

1 pont pont pont

Üdvözlöm! Szívből köszönöm a válaszát! Igazából csak az adott aggodalomra okot, hogy én nem is dolgoztam ott ebben az évben, egyáltalán, de havi rendszerességgel volt feltűntetve a 10 nap, a bérrel. A munkáltató azt mondta, benne maradtam a rendszerben (mert 2022ben dolgoztam ott pár hónapig) és ők fizették utánam az adókat. De ha szeretném módosítsam.
Az tény, hogy az egyes sorban nem jelenik meg semmi ezekből az összegekből. Amiért én igazából módosítani akartam, és aggódok, mert első alkalom, hogy ilyen történik és nem értem mi ez valóban, és mert tavaly május óta már nem is tartózkodom Magyarország területén (külföldi címként bejelentve) így ez nem lenne valós információ és nem tudom, ha ez okoznak a későbbiekben gondot. 🥺 vagy elfogadhatom a tervezetet ha minden más stimmel. Köszönöm segítségét előre is!

0 pont pont pont

Ezt a munkáltatónak KELL javítania, ilyen nincs, hogy bent felejti, és adatot szolgáltat a NAV felé. Ezt Ön nem tudja javítani, és ha javítja a cég, akkor sem fogja látni, hogy javították, maximum a NAV-nál tud rákérdezni majd.
Elvileg Önnek nincs teendője, ha nem fogadja el, akkor is bevallás lesz belőle május 21-e után, ha nem javít bele,feltéve ha nem volt egyéni vállalkozó tavaly.

1 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat! Egy csodaszép napot kívánok! 💐

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ