PayPal-ra érkezett pénz utáni adózások

Egy internetes játékkal játszom már hosszú évek óta, és szert tettem limitált kiadású virtuális tárgyakra, amikre mára már nagyon nagy a kereslet, és lennének rájuk vevők, akik PayPal-on keresztül utalnának pénzt, amit utána én szeretnék kivenni a saját bankszámlámra. Van bejelentett munkahelyem. Ki tudna ebben segíteni? Hogyan lehetne adózni ezek után?

1 pont pont pont

1 válasz

Kedves Hajnalka!
A bevételt amit a PayPal-on realizált, a SzJA bevallása 7. sorának b. rubrikájában kell szerepeltetni, az ezzel kapcsolatban felmerült elszámolható ktg-eit, a SzJA bevallása 7. sorának c. rubrikájába írja be. A keletkezett jövedelem 15%-al adózik, ill. ne feledkezzen meg a Szociális hozzájárulás adóról sem, amellyel kapcsolatban a SzJA bvealása 9. lapján lesznek teendői. Ne felejtse el, hogy nem csak az után kell adózni, amit átvezet a belföldi bankszámlájára, hanem az összes bevétele után, ami a PayPal-on egy éven belül jóváíródik. Az elszámolható ktg-ekről a SzJA törvény 3. számú mellékletben olvashat.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ