Digitális termékek értékesítése Etsy-n

Kedves Könyvelők!

Az Etsy-n szeretnék PDF-ként letölthető hímzésmintákat árulni. Úgy tudom, hogy digitális termékek esetén az Etsy számára kell majd számláznom, amelynek székhelye Írország, így kell majd közösségi adószámot kiváltanom. Jelenleg már van egyéni vállalkozásom, alanyi adómentes, átalányadózó vagyok és részmunkaidős.
A kérdéseim a következők lennének:
1. Elég havonta egyszer egy számlát kiállítani az Etsy részére, vagy minden egyes eladás után szükséges?
2. Milyen áfanemmel kell kiállítani a számlát? Ha jól tudom akkor ebben az esetben nem lehet simán az AAM-et alkalmazni

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Tímea!
Ha ön jutalékot fizet az eladásai után az Etsy-nek,akkor az értékesítések után az Etsy fog számlát kiállítani önnek.Ha ön alanyi adómentes,akkor a meghatározott keretig tud alanyi mentesként számlát kiállítani.Ha az Etsytől számlát kap,azután áfabevallási és fizetési kötelezettsége keletkezik.A részmunkaidős mit takar?Üdvözlettel Veiszné Adél

2 pont pont pont

Kedves Adél,
Nagyon köszönöm a válaszát. Tehát függetlenül attól, hogy az Etsy Írországi cég, AAM-es számlát állítok ki neki az AAM keretig, nem pedig ÁFA t.h. kívüli számlát fordított adózással?

Az Etsy begyűjti a vevőktől érkező pénzt és havonta egyszer kiutalja a számlámra az összeget amiből ő előre levonja a hirdetések és egyéb szolgáltatások díjait. Ilyenkor tulajdonképp egy kimenő és egy bejövő számlám lesz, nem? Én állítok ki számlát az Etsy-nek az összes bevételemről, és az Etsy pedig számlát állít ki nekem a hirdetési díjakról, ami után nekem áfát kell fizetnem és bevallanom.

A részmunkaidős annyit értettem, hogy tanulmányaim mellett van egyéni vállalkozásom, de gondolom ebben az esetben ez nem lényeges.

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ