Webshop, székhelytől eltérő raktár

Tisztelt Könyvelő!

Alanyi adómentes egyéni vállalkozóként nekem van egy webshopom, aminek a székhelye a saját lakásom, de szeretnék egy raktárat bérelni a kerületben, ahol csak a raktározás és a termékek csomagolása történne. Kötelességem-e ezt bejelenteni a NAV felé, mint hivatalos telephely? Költségelszámolás nem releváns, mert alanyi adómentes vagyok.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Boróka!

Cgj.tv (2006. évi V. törvény) 7.§ (2) pontja tartalmazza a telephely pontos fogalmát.

Ha a vállalkozás egy raktárat bérel, ott gazdasági tevékenységet folytat és ezen raktárba bármikor bemehet, ott intézhet, dolgozhat, akkor ezen bérelt raktár telephelyet keletkeztet.

Azon raktáraknál, melyre az adózónak nincs szabad bejárása, ott közvetlenül semmilyen tevékenységet nem végezhet (ilyenek például az irattárak) nem képeznek telephelyet.

0 pont pont pont

Nagyon köszönöm a választ. Még annyi, hogyha ez a raktár egy cég tulajdonában van (aki raktárak kiadásával foglalkozik), az okoz nekem valami gondot a telephely bejelentésnél?

0 pont pont pont

Telephely használati hozzájárulás aláírás szükséges a - Bérbeadásra jogosult cég képviselőjétől-, erre az interneten is talál mintákat. A Bérleti szerződést a raktárhasználatra nem ismerem, ezt Ön tudja, hogy kizárólag csak tárolás céljára kötötték vagy nem zárták ki tevékenység végzését.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ