Onlyfans adóbevallás

Tisztelt könyvelők !

Könyvelőmet keresem, aki az Onlyfans adóbevallást elkészítené.
Előtte esetleg, ha segítenének itt, hozzászólással, mert sajnos nem tudom merre induljak.
Tavaly kezdtem az oldalt, márciusban, adóbevallás nem történt, nem volt tudomásom róla, hogy kell. Ezt szeretném utólag is pótolni.
Mi a teendőm? Sajnos ehhez nem értek, segíteni se tud senki, a NAV ügyfélszolgálatánál is bent voltam, ők se tudtak.
- Igaz, hogy negyedévente kell (külföldi bevétel, internet által szervezett jövedelem)?
- Illetve 15%-kal számoljak?
- Munkanélküli vagyok és magam fizetem a tb-m! Sokan írják, hogy ki kell váltani adószámot, de nekem van. Akkor erre külön kell kiváltani?
Köszönöm, ha segítenek!

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Hirdető!

A kérdésből nem volt egyértelmű, de valószínűnek tartom, hogy adószámos magánszemélyként van adószáma. Ekkor, ha a jövedelme meghaladja a minimálbér 30%-át, társadalombiztosítási járulékot kell fizetni, a tárgyhónapot követő 12.-ig. Véleményem szerint, Önnek ki kellene számlázni az internetes platform felé a bankszámlájára utalt összeget, ( de mivel az Onlyfans a jutalékkal csökkentett összeget utalja, akár az egészet is ) és negyedévente, a negyedévet követő hónap 12.-ig kéne szja-előleget fizetni. A jövedelemmel szemben elszámolhatók költségek , tételesen vagy költségátalány formájában. Megjegyezném, hogy amennyiben ez a tevékenysége rendszeres, véleményem szerint vállalkozóként kéne adóznia, nem pedig adószámos magánszemélyként.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ