Járulék fizetése magán bankszámláról

Üdvözlet! Cégünk bankszámláján inkasszó volt, így az aktuális járulékot magán bankszámláról fizette ki az ügyvezető. Kérdésem, hogy ebben az esetben a házipénztárból visszaadható-e az ügyvezetőnek az elutalt összeg?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Liliána!

Azt írja, hogy cégük bankszámláján inkasszó volt, de az nem derül ki, hogy az inkasszóval a végrehajtás teljes összege fedezve lett vagy részben.

Az inkasszónak van egy mentes része is és ez a mentes rész a minimálnyugdíj (28.500,-Ft) és minimálnyugdíj és annak négyszerese (114.000,-Ft) közötti rész fele, ami 42.750,-Ft.

Összesen 71.250,-Ft az az összeg, ami mentes az inkasszó alól. Ez azonban nem automatikus, hanem be kell menni a bankfiókba, és kérni kell azt, hogy adják ki a mentes részt. Ebben az esetben ezt kötelesek kiadni. Ha nem kérjük, akkor sajnos ezt a részt is elviszi a végrehajtó!

Az inkasszó kiadásakor a pénzforgalmi szolgáltató elsődlegesen a végrehajtó által előterjesztett inkasszóban megjelölt bankszámlán található összeget veszi figyelembe, de ha ez az összeg nem elegendő az inkasszóban meghatározott összes követelés kielégítésére, a bank az inkasszót a végrehajtó további intézkedése nélkül kibővítheti a saját kezelésű további fizetési számlákra, tehát arra is ahonnan a járulék utalást indították.

HÁZIPÉNZTÁRBÓL jogszabályba nem ütköző kifizetéseket lehet végrehajtani.
Jellemzőbb jogcímek:

munkabér, megbízási díj
költségtérítés
szállítói tartozás, egyéb jogcímen fennálló kötelezettség teljesítése (pl. kártérítés, kártalanítás,
kölcsön, tagi kölcsön visszafizetése
veszteségek fedezetére a tag által korábban teljesített pótbefizetés visszafizetése
osztalék vagy osztalékelőleg kifizetése

Pénztárkezelési szabályzatban rögzített feltételeknek megfelelően, bizonylattal alátámasztottan eszközölhető kifizetés-és befizetés is a céges házipénztárba.


0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ