Továbbértékesítés

Üdv,

a kérdésem az lenne, hogy milyen adózási formát érdemes nekem választani.
Akkumulátorokat, invertereket és bms elektronikát szeretnék továbbértékesíteni, a cég EU-s telephelyű. Jelenleg másodállásban csinálnám.
Az áfa hogy kerülne elszámolásra? Azaz nettóban veszem és itthon már a 27% áfá-t rá kell tennem?
Költségek minimálisak lennének (weblap készítés, könyvlevési díjak) telefon és internet számlák.

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Zsolt.

Javaslom, hogy konzultáljon szakemberrel a témakörben. Amennyiben közösségi adóalanytól kerülnek beszerzésre és továbbértékesítésre ezek a termékek, abban az esetben vizsgálni kell a környezetvédelmi termékdíj kötelezettséget és a kiterjesztett gyártói felelősség adatszolgáltatásra való kötelezettséget is.
A megadott információ kevés ahhoz, hogy meg lehessen állapítani az Önnek megfelelő legkedvezőbb adózási módot.

1 pont pont pont
  • +1  
    2023.11.06. Zsolt

Milyen információkra lenne szüksége szívesen megadom. Sajnos én annyira nem vagyok otthon ebben hogy önállóan tudjam hogy mi is kell.

0 pont pont pont

Kedves Zsolt! Amennyiben Ön áfa mentes vállalkozást indít, és az EU-ból kapott számlán nincs áfa felszámítva, akkor itthon kell a 27%-ot megfizetnie, ezt jól írta.
Kereskedelem esetében ne feledkezzen el arról , hogy maga az értékesített áru is költség lesz.
Abban a kollégának igaza van, hogy beszéljen egy könyvelővel, minden konkrétumról, mielőőt belevág! Felmerülhetnek olyan fontos dolgok, amire Ön nem gondol, hogy megkérdezze itt, de nagyon is sok múlhat rajta!

1 pont pont pont
  • +1  
    2023.11.06. Zsolt

Időközben válaszolt a cég akitől szeretném megvásárolni az aksikat. Sajnos nincs olyan lehetőség hogy hivatalos lerakat legyek. Ezért marad az hogy adómentesen is lehet tőlük vásárolni. Azután hogy megvásároltam a termékeket onnantól kezdve már szabadon tovább lehet értékesíteni. Arra gondoltam hogy mikor megjön a megrendelés számomra és elutalják a pénzt akkor rendelném meg a terméket és nem hozzám érkezne hanem a tényleges vásárlóhoz. Azaz én semmilyen raktározási és továbbküldési procedúrát nem fogok végezni a termékkel.

0 pont pont pont

Kedves Kissné Gyetvai Ildikó. Az áfa el van számolva az eladónál(21%). De van olyan lehetőség is hogy 0% áfával vásárlom meg és a hasznon + 27% áfa után adom el. Melyikkel járnék jobban ha a termék eladási árát nézzem? Bruttó vagy nettó érétkes vásárlás esetén?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ