Autó belső valamint kárpittisztító vállalkozáshoz szükséges engedélyek

Egyéni vállalkozásomat szeretném elindítani. A vállalkozás rövid ismertetése:
A vállalkozásom az ügyfeleim személygépjárműveinek általános tisztítása köré épülne. Ebbe beletartozik a jármű porszívózása, kárpittisztítás (kereskedelmi forgalomban bárki által beszerezhető kárpittisztító gépekkel és a környezetre nem ártalmas vegyszerekkel), illetve belső felületeinek (például műszerfal) hétköznapi tisztítószerekkel és ecsetekkel történő tisztítása, majd ápolása. Fontos, hogy egyszerre 1 gépjárművön dolgoznék és vállalkozásomat nem telephelyen, hanem mobil/háznál végezném.

Nem vagyok tisztában azzal,hogy ez a tevékenység milyen ÖTVJ kód alá tartozik. Felmerült lehetőségek: 8129 - egyéb takarítás, 9601 - textil, szőrme mosása, tisztítása, illetve 452006 (TEÁOR) gépjárműmosás.

Kérdésem az lenne, hogy ezen tevékenység besorolható-e olyan ÖTVJ kód alá, amely nem engedélyköteles, valamint nem szükséges hozzá telephely?

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Kérdező!

A felvetett kérdés megválaszolása elsődlegesen nem könyvelői kompetencia (bár az ügyfelek mindent is tőlünk várnak). Ha érdemi választ szeretne, az alábbiakat javaslom.

Részlet a NAV honlapjáról. (Főoldal/Adózás mindenkinek/Vállalkozás)

"ÖVTJ-kódok

Egyéni vállalkozás alapítása előtt érdemes ellenőrizni, hogy a választott tevékenység engedély-, illetve bejelentésköteles-e, valamint tájékozódni a tevékenységi körök képesítési követelményeiről a hatályos jogszabályokban, és a gazdasági kamaráknál.

Az egyéni vállalkozó a nyilvántartásba olyan tevékenységet jelenthet be, amely szerepel az Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzékében (ÖVTJ-kódok), és amelynek jogszabályi feltételeit teljesíti. Ha nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, tevékenységét törölnie kell.

A gazdasági kamarák tájékoztatást adnak a képesítéshez, hatósági engedélyhez, valamint bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján elérhető a Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer (KAVIR), amely az egyes tevékenységek képesítési, engedélyeztetési, bejelentési követelményeiről nyújt tájékoztatást.
A KSH honlapján további segítség található a választható tevékenységek ÖVTJ-kód szerinti besorolásáról."

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ