Vállalkozó vagy adószámos magánszemély

Főállásban cipész voltam egy GYSGY gyárban, mellette vállalkozásban is ezzel foglalkoztam. Már nyugdíjas vagyok, kizárólag javítással foglalkozom, városi szolgáltatásként, napi 1-2 órát, előfordul, hogy napokig semmit. Vállalkozásomat szeretném leadni és adószámos magánszemélyként végezni ezt a szolgáltatást. Tehetem-e? Évi bevételem max. évi 5-600 ezer Ft. Rapszodikusan, igény szerint végzem ezt a szolgáltatást. Válaszát köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Várom a válaszukat!


0 pont pont pont

Nem ajánlom!
Nyugdíjas vállalkozóként ként CSAK SZJA-t kellene fizetnie, feltéve ha elérné a mentes határt, ha átalányadózóként dolgozik. Ha nem átalányadózó akkor is SZJA-t kell fizetnie, de évvégén ha nincs elég költség, akkor lesz más fizetendője is.
Adószámos magánszemélyként RENDSZERES gazdasági tevékenységet nem lehet végezni, és az a baj, hogy nincs meghatározva mi a "rendszeres". Ráadásul ebben az esetben nem csak szja-t kell fizetni évvégén a jövedelem után, hanem SZOCHO-t is! Szóval, ha átalányadózó, akkor SEMMIKÉPP NEM AJÁNLOM a változtatást. HIPA-t is csak akkor kell fizetni, hogy ha nincs mentesség székhely szerinti önkormányzatnál, Budapesten pl. 1,5 millió ft bevételig nincs helyi iparűzési adó sem.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ