Vállalkozás indításához szakképzettség

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy pontosan hol tudom azt megnézni/megkérdezni, hogy milyen végzettség szükséges, ha valaki olyan vállalkozást akar indítani, hogy hőprés géppel és szitanyomóval pólókra, ajándéktárgyakra, bögrére akar nyomtatni és ezt webáruházon keresztül szeretné értékesíteni.
Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

3 válasz

Szia!

ÖVTJ (Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzéke), az egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek által üzletszerűen végzett gazdasági tevékenységeket tartalmazza.

https://www.ksh.hu/ovtj_kereso

A fenti linkre kattintva kikeresed, hogy milyen tevékenységeket akarsz végezni. Érdemes végig gondolnod, hogy milyen munkafolyamatokat építesz be az előállítás során és ezeket felvenni.

Aztán az alábbi linkre kattintva ellenőrzöd a végzettséghez kötött tevékenységeket:

https://www.kormanyhivatal.hu/download/3/6b/11000/Kepesitesi_kovetelmenyeket_szabalyozo_jogszabalyok.pdf

https://cegalapitas.net/engedelykoteles-tevekenysegek.html

Bizonyos tevékenységeket az engedélyen kívül be kell jelenteni a vállalkozás székhelye szerint illetékes közigazgatási szervnél. Leginkább a termelő vagy szolgáltató tevékenységek.

A csomagküldő kereskedelemnél sajátos szabály, hogy a székhely szerinti önkormányzathoz kell a bejelentést címezni, hiába végezzük máshol a tevékenységet.

Azért összetett a válasz a kérdésedre, mert Te vagy az alapanyag előállító a többrétű munkafolyamat során és egyben Te vagy a forgalmazó és Te vagy a webshopos és Te felelsz a logisztikáért és azért is, ha a végtermék fogyasztó bejelenti a hatóságnál, hogy bőrbetegsége lett például az általad forgalmazott pólók hőprésgéppel történő előállítása során alkalmazott külföldről beszerzett festékre, matricára stb.

Jó vállalkozást! :)





1 pont pont pont

Kedves Katalin!
Néhány éve az iparkamara elindította a KAVIR (Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer) rendszert.
Itt lehet elérni: https://kavir.mkik.hu/
Csak ajánlani tudom, szépen összetették a rendszert.
ÖVTJ-TEÁOR kereső pedig itt érhető el, részletes magyarázattal: www.ksh.hu
2020. július 1. után a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozáshoz szükséges általános információkról, valamint a képesítéshez, illetve a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről.
Üdvözlettel, Kovács Zsuzsanna

1 pont pont pont

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, a kamarát is megkerdeztem, meg is kaptam a válaszukat!
Üdv!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ