Osztrák munkaviszony mellett magyar vállalkozás

Üdvözlöm!
Ausztriában vagyok bejelentve 20 órában. Kint fizetem a tb-t és kintről kapom a családi pótlékot is egy 12 éves gyermek után egyedülállóként, a lakcímem magyar.
Kérdésem, ha szeretnék Magyarországon egyéni vállalkozó lenni az osztrák munkaviszony mellett, melyik adózási formát válasszam?
Mennyi lenne kb. a havi vagy éves költsége?
Sajnos a helyi illetékesek nem tudták rá a választ az új adózási forma miatt.

0 pont pont pont

1 válasz

Mivel itthon nem lehet biztosítási jogviszonya, ezért itthon nem kell járulékokat fizetnie, csak SZJA fizetési kötelezettsége lesz.
A családi adókedvezmény igénybevétele már más kérdés, mert az a szabály, hogy ha külföldön kap már valami juttatást, kedvezményt, akkor azt itthon nem veheti igénybe. Ha viszont nem vesz igénybe, akkor az ottani családi pótkék folyósítás LEHET elég az itthoni családiadó kedvezményhez. Ezt sajnos nem tudom, ezért írtam, hogy "lehet", esetleg a NAV-tól vagy a Magyar Államkincstártól kellene állásfoglalást kérni ez ügyben, és ha ők esetleg törvényi hivatkozással alátámasztva megírják, akkor tud továbblépni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ