Átalányadó | webshop

Sziasztok,

azzal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy mikor még KATA-s voltam, volt/van egy webshopom, ami évente csak egyszer üzemel egy hónapban, általában 2,5 millió bevételt hoz ez az egyetlen hónap. Most átalányadós vagyok és 40%-os költséghányadban kerültem. (Weboldal készítéssel foglalkozom, cégeknek is számlázok.)

Az átalányadóval kapcsolatban még mindig van kicsi homály, szóval elnézést kérek, ha félrebeszélek. :))

A kérdésem az lenne, hogy pl. abban a hónapban majd, mikor újra megnyitom a webshopot, 1 millió Ft szállítási díjat kell fizetnem várhatóan. (1000 megrendelésnél.) Ami ugye a vásárlóknál a számlán mint szállítási költség szerepel, az az nekem az is bevételként van ott. Amit aztán a NAV úgy vesz, hogy azt megkerestem és az alapján is számolja fizetendőt... Itt esetleg a NAV nem tudná figyelembe venni hogy ezek kiadások?

A másik ami elszomorít, hogy egy új termék lesz, melynek a megalkotása elég húzos lesz, a számításaim alapján a NAV többet vesz el, mint ami a saját hasznom lesz...

Igazából ez egy szerelemprojekt, viszont konkrétan már meg sem éri csinálni... :(
Nagyon tanácstalan vagyok mit lehetne csinálni...

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Szilárd!

Az optimális adózás érdekében érdemes lenne a tevekénységeket külön vállalkozásban folytatni.
Az átalányadózó egyéni vállalkozásban csak kiskereskedelmi tevékenység maradjon.
A másik tevékenységhez a megfelelő vállalkozási forma és adózási mód kiválasztásához javaslom, hogy keressen fel egy szakembert, hogy átbeszélhessék a lehetőségeket.

4 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ