Magánszemélynek adott apró adományok adózása

Fotózásról van egy blogom és abban szoktam új herkentyűket tesztelni. A tesztek néha költségesek és ezért van a blogomon egy DONATE gomb, amelyet a Paypal működtet, lehet ezen nekem egy dollárt küldeni. Szoktak is az olvasók élni ezzel a lehetőséggel néha. Mindez nekem hobbi, a havi bevételem ebből tízezer forint alatti. Szükséges ezt belevonnom az adóbevallásomba és adót fizetni az összeg után? Köszönöm előre is a segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves András
Véleményem szerint ez önálló tevékenységből származó jövedelem lehet, ami után 16% SZJA-t és 27% EHO-t kéne fizetni. Adományként szerintem nem működhet, mert arra külön adószám kellene (esetleg alapítvány formájában. (1995. évi CXVII. SZJA tv, VI. fejezete)
üdvözlettel:
Szöllösi Zsuzsanna

1 pont pont pont

Én is azon a véleményen vagyok mint Zsuzsanna. Ez önálló tevékenységből származó jövedelem. Bennem még az is felmerült, mivel rendszeresen van bevétel, ( havonta utalnak) ,hogy ez már nem minősül -e vállalkozási tevékenységnek? ( rendszeres, jövedelemszerző bevétel).

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ