Kft. átíratása vagy létrehozása az egyszerűbb / előnyösebb?

Kft. létrehozását tervezem, viszont van a családban egy olyan kft., ami szinte már csak papíron létezik, szívesen átírnák a nevemre (úgy tudom, ennek van egy kis díja, de talán még így is kevesebb, mint egy új kft. létrehozásának).
Hátránya viszont (valószínűsítem), hogyha pályázni akarok/hitelt szeretnék felvenni, a csekély árbevétel miatt (ami azalatt keletkezett, amíg más tulajdonában volt a kft.), rosszabbak az esélyeim. Jól gondolom, vagy lehetséges, hogy a kft. sokéves múltja ellensúlyozza ezt?

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt B.E. egyéni vállalkozó!

Kft. nem egy labda, amit ha már meguntak, akkor átpasszolják. :)
Javaslom, hogy kezdjen tiszta lappal és alapítson saját gazdasági társaságot.

0 pont pont pont

Többen csinálták így az ismerősi körömben, ezért érdekel, hogy ez milyen előnyökkel / hátrányokkal tud járni

0 pont pont pont

Meglátásom, hogy egy új Kft. is csak akkor indulhat, pályázatokon, ha már bizonyított, és csak akkor lesz hitelképes is. A több éves működés pár év múlva hozza meg hasznát, amikor az új tulajdonos ugyancsak "bizonyított". Na és ekkor már érték lehet a megelőző évek létezése. Ha megbízható / garantált előélete van a Kft.nek, én inkább azt vállalnám be, mint egy újat. :)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ