Külföldön végzett munka, adózási illetőség kérdése

Üdv!
Átalányadózó egyéni vállalkozó vagyok, grafikai munkát végzek. Párom észt, így viszonylag sokat vagyok Észtországban, a munkámhoz elég egy laptop és internet. A székhelyem, bejelentett lakcímem Magyarországon van. Van ugye a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény az országok között, de nem teljesen értek egy részt, ebben kérném segítségüket.

Idézek egy cikkből:

"Külföldi az illetőség akkor, amikor a magánszemély a külföldi államban állandó lakóhellyel rendelkezik, és/vagy a külföldi államban eltöltött idő eléri a 183 napot."

"Az egyezmény sorrendiséget állapít meg az illetőség megállapításánál. Eszerint az illetőséget
– az állandó lakóhely,
– a létérdekek központja,
– a szokásos tartózkodási hely vagy
– az állampolgárság
alapján kell eldönteni."

Az első alapján külföldi illetőségűvé válnék 183 nap után, a másodiknál viszont 4-ből 3 szerint belföldi illetőségű maradnék.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy ha egy éven belül 183 napnál többet töltenék Észtországban, akkor az hogyan befolyásolná az adózásom?
Folytathatnám-e a tevékenységemet így, továbbra is szokásosan Magyarországra adózva, vagy vigyáznom kell, hogy ne érjem el a fél éves tartózkodást?

Köszönöm a segítséget!


0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ