Elévülés (egyedi eset)

Tisztelt könyvelők!

Kérdésem a következő:

2021-22-23-as évre vonatkozóan van adótartozásom (KATA nem fizetés, büntetések, majd 2022-től szja-s ÁFA-s ev-ként áfa+meg nem fizetett szja stb. szinte minden egyes hónapban volt valami).

Az lenne a kérdésem, hogy egészen márciusig nem történt semmi, majd a könyvelővel 2022-re, és 23-ra megcsináltuk az adóbevallásaimat, hogy stoppoljuk a büntetéseket, közben jött egy lakcímváltozás is (gondolom más ügyintézőhöz került), és egy 3 évvel ezelőtti mínuszos bankszámlámról leinkasszóztak 9000 Ft-ot, illetve fizessek be 5000 Ft-ot a végrehajtásra. Hogy hogyan fogalmam sincs, hiszen 3 éve mínuszos a bankszámla. A nevemen nincsen semmi (sem vagyon, sem jövedelem stb.).

Ez a végrehajtási cselekmény újraindítja az 5 éves tartozásaim elévülését? Tehát nem 2021+5 évtől szűnnek meg a tartozásaim hónapról hónapra, hanem 2023+5 évtől?

Elnézést, ha esetleg rosszul tettem föl a kérdést. Amennyiben igen, kérem rakják helyre bennem ezt a dolgot.

Nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Kérdező!

Természetesen, a lakcímváltozás nem eredményezi aaz elévülési idő meghosszabbítását.

András :)

0 pont pont pont

Nagyon köszönöm András a válaszod!🙂
Sajnos nem igazán értem, hogy akkor ezzel a cselekménnyel újra kezdődött az elévülés? Tehát nem 2021+5 évtől szűnnek meg a tartozásaim hónapról hónapra, hanem 2023+5 évtől?

Illetve hogyan tudtak inkasszózni egy 3 éve nem használt teljesen minuszos bankszámlámról? Szüntessem meg ami csak van? Nehogy meg tudják hosszabbitani?☹️

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ