Egyéni vállalkozás indítása több tevékenységgel

Kedves Válaszadók! Egyéni vállalkozás indításával kapcsolatban érdeklődnék. Ha a főtevékenység egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység m.n.s lenne, akkor ezesetben lehet-e ugyanehhez a vállalkozáshoz ettől független tevékenységeket is hozzácsatolni? Mint például weboldal üzemeltetés, m.n.s egyéb oktatás, reklámtervezés-készítés, weblap tervezés, weboldal üzemeltetés, reklámügynöki tevékenység? Van egy munkalehetőség, amihez elvárás a számlaképesség, a vállalkozói lét, viszont ezen a főtevékenységen kívül engem sokkal jobban érdekel a többi dologból bármelyik, amiket melléktevékenységként leírtam. A kettőt lehet-e ötvözni, ez érdekelne. Számla kiállításnál mindig az adott tevékenység ÖVTJ kódját kellene ráírni? Ma már elég csak az elektronikus számla? Akinek nincs e-mail címe, annak kötelező papíralapon adni? Nagyon szépen köszönöm a választ előre is! Szép napot!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Ella!

Természetesen Ön a vállalkozásán belül több tevékenységet is választhat, nincs semmi akadálya, hogy többféle tevékenységi kört vegyen fel. A számlának már nem kötelező tartalmi eleme az ÖVTJ kód, de saját döntés szerint ráírhatja. Az értékesített termék illetve a nyújtott szolgáltatás megnevezése kell szerepeljen rajta. A számlázó programmal kiállított számla egyszerű és gyors, nem kell külön lejelenteni a NAV. felé, sok előnye van. Tökéletes választás. Szép napot!

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ