Hogyan történik az adózás?

Tisztelt Címzett!
Indítottam egy online Etsy boltot, ahol digitális tartalmat szeretnék eladni. Hogyan történne az adózás? Illetve érdeklődni szeretnék az Onlyfans oldalon folytatott tevékenység utáni adózás kapcsán is.
Nappali tagozatos diák vagyok.

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Zsóka!

Nappali tagozatos diákként folytatod a rendszeres üzleti tevékenységed haszonszerzés céljából, ezért a 23T1041-es lapon 36-os kóddal kell bejelenteni a vállalkozói tevékenységed a NAV felé. Vállalkozói regisztrációt követően végezhetsz RENDSZERES ÜZLETI tevékenységet és erről a https://onlineszamla.nav.gov.hu -val összekötött számlázó rendszerrel kiállított számlát kell kibocsátanod.

Nappali tagozatos diákként átalányadást választva 2.320.000 Ft számlázott bevételig teljesen járulékmentes és ráadásul adómentes vagy.

Az alábbi linken tájékozódhatsz az Etsy számlaadásról, de mivel az átalányadózást gyakorlatilag ingyenesen folytathatod a 2.320.000 Ft számlázásig, ezért nem látom érdemesnek rizikózni, hogy magánszemélyként végzel üzleti tevékenységet.
.
https://designmentor.hu/etsy-adozas-szamlaadas-az-etsy-n/

2 pont pont pont

Kedves Zsóka!

Nem teljesen adómentes az átalányadózásos tevékenysége, ne felejtsük el az iparűzési adót sem.
Sokan sajnos elfelejtik az iparűzési adót, mint adó.
Üdvözlettel,
Kovács Zsuzsa

1 pont pont pont

Köszönöm szépen a válaszokat !
Hogy elkezdjem illetve a jövőben szükségem lenne könyvelőre vagy egyedül is megtudom oldani a dolgokat adózást stb ?

0 pont pont pont

Kedves Zsóka! Ha Pénzügyi-számviteli főiskolán nappali tagozatos diák vagy, esetleg korábban pénzügyesként/könyvelő asszisztensként gyakornok voltál, akkor megoldhatod egyedül is.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ