Családi adókedvezmény - Szja - 2 kieső hónap

Segítséget kérnék a NAV-által elkészített adóbevallás-tervezet családi kedvezmény sorainak módosításához: (30-39). Lényeg: tavaly lányom leérettségizett, ősztől egyetemre jár, a szükséges változásokat (lejelentés, újbóli bejelentés a munkahelyem felé rendre megtettem). Van még egy középiskolás fiam, így lányom még eltartottként szerepel. Ha jól tudom, az érettségi és a felvételi közti két hónapra (július-augusztus) utólag érvényesíthetem a családi adókedvezményt az adóbevallásban.
Gondom, hogy akárhogy töltöm ki, hibát jelez a rendszer. Bevittem az eltartotti kategóriának megfelelő kódot (2) a 107-110-es sorokba, majd ennek megfelelően próbáltam kitölteni a 30-39. sorokat - de hol ezt, hol azt jelzi hibának. Egyedüliként vettem igénybe a kedvezményt. Tudnak abban segítséget nyújtani, mit hova kell beírni, hogy helyes legyen? Köszönöm előre is!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Krisztina!

Nagy felelőtlenség lenne részünkről, szakemberek részéről, ha most erre a leírásra konkrétan megírnánk, hová írjon egy számot, így látatlanban. Ezt látni kell!

De most kivételesen nem mondom azt, hogy keressen könyvelőt, bár simán megtehetné... ;)
A NAV ügyfélszolgálatán készséggel segítenek május 22-ig, és ott rögtön el is fogadhatja a tervezetet bevallásnak, és meg is oldódott a kérdése! (ha eddig nem ment volna el, vagy nem oldotta volna meg, mert látom 1 hete kérdezett.)

1 pont pont pont

Értem, köszönöm, már megoldódott, kerestem könyvelőt.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ