bérbeadás áfa

Egyéni vállalkozó bérbe adja ingatlanát egy Kft.-nek. A havi bérleti díj tartalmazza az ingatlan, a bútorok bérleti díját és a közüzemi költségeket is, ráadásul még a szgk-t is ide akarja érteni. Tehát mondjuk havi 200e Ft a bérleti díj, ami mindent tartalmaz (bútor, ingatlan bérlete, közüzemi ktgek). Hogy alakul ilyenkor az áfa? Az ingatlan bérbeadásra nem választotta az adókötelessé tételt. Jelenleg 1-es az adószáma, mint kizárólag közérdekű vagy egyéb speciális jellegre tekintettel adómentes tevékenységet folytató. (korábban végrehajtó volt és ezt nem módosították). Jelentkezzen be alanyi mentesbe és akkor áfamentesen bérbe adhat mindent? Az alanyi mentes értékhatárba ilyenkor beleszámít a ingatlan bérbeadás is?

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Mózsik János!

1-es adószámmal áfakörbe semmi esetre sem tartozik. Véleményem szerint jelentkezzen át 2017-től alanyi mentesre és akkor mindent bérbe adhat áfa nélkül. Természetesen az értékhatárra figyelemmel kell lennie.

Az alanyi mentes értékhatárba mind az egyéni vállalkozásból származó bevétel, mind a bérbeadásból származó bevétel beleszámít, együtt kell figyelni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ