Átalányadózás

Jelenleg KATA adózó vagyok, viszont márciustól váltanék általányadózásra - nappalis jogviszonyom keletkezik, így ez lenne a legkedvezőbb számomra.
Azt tudom, hogy évi 2 millió Ft bevételig adómentes, viszont a kérdésem az lenne, hogy amennyiben átlépem az összeghatárt, milyen adózásra számíthatok?
Illetve, amiket most, még februárban állítok ki számlák, azok még (értelemszerűen?) nem képezik részét ennek az évi bevételi összeghatárnak?
Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Javaslom adótanácsadó, könyvelő felkérését, mert úgy érzem, kicsit osszekeveredtek a dolgok.
Higgye el érdemes legalább 1x egyeztetni, és atalanyadozokent könyvelőt is keresni.
Én ma éreztem a bevallás egyszerűségét...ja, nem, nem egyszerű, nagyon nem, pedig érték hozzá.🙃

1 pont pont pont

Kedves B.E.!

De, válaszoltam! Nem fogok kis regényt írni, annál drágább az időm!

Üdvözlettel,

-1 pont pont pont

Kedves B.E.!
A kolléganő azért írta Önnek, hogy keressen fel könyvelőt/adótanácsadót, mivel már a kérdés feltevésénél is téves adatokat ír. Az átalányadózás nem évi 2.000.000 Ft bevételig adómentes, már ezt is rosszul írja. Lehet, hogy az Ön tevékenységénél 2.320.000 Ft bevételig adómentes, de az is lehet, hogy 6.960.000 Ft bevételig. A mentes bevétel határ évente változik és tevékenységtől függően van meghatározva.
Az adómentes bevétel átlépése után se olyan egyszerű az adózás, ezt egy fórumon nem lehet levezetni.
Én is azt tudom javasolni, hogy még abban az esetben is legalább egyszer keressen fel egy könyvelőt/adótanácsadót, ha magának akarja végezni az egyéni vállalkozói adminisztrációját. Több könyvelő online/telefonon is vállal konzultációt az ügyfelekkel.
Üdvözlettel, Kovács Zsuzsanna

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ