Katás számla kiállitás

Üdvözlöm!
Most magánszemélyes adózó vagyok, nyáron tábort szeretnék szervezni 6 hetet, de azt katásként tenném. Lehetséges, hogy márciusban utalják a tábor első részletét, majd júniusban a másodikat és én csak júniusban állítom ki a számlát a teljes összegről? Így csak júniustól lennék katás és csak akkortól fizetném a költségeket. Majd szeptembertől pedig szüneteltetném a katás vállalkozást, mert ezt csak a nyári táborra váltanám ki. Év közben csak 1 napos eseményeket szerveznék, mint magánszemélyes adózó. Ez így lehetséges? Köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

A kapott előlegről is bizonylatot kell kiállítani, s a szüneteltető vállalkozás ezt nem teheti meg. Az 1 napos rendezvények is a vállalkozás részei, s aki rendszeresen jövedelemszerző tevékenységet folytat, annak be kell jeléentkeznie ÁFA alanynak (még akkor is alanya a forgalmi adónak, ha alanyi adómentes).
Szerintem keressen fel egy adótanácsadót a lakóhelye közelében és konzultáljon, mert úgy tűnik nincs tisztában az adózás kérdéseivel és súlyával.
TP

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ