IOSS rendszer regisztráció

Webáruházam részére esetenként Kínából vásárolok kisértékű termékeket továbbértékesítésre. Most a kínai eladó kéri tőlem az IOSS számomat, mielőtt feladná a terméket. Úgy tudtam, neki kellett regisztrálnia az IOSS rendszerbe 2021 óta.
Nekem is (kft.) kellene rendelkeznem IOSS számmal?
Hogy tudom megszerezni, hol lehet regisztrálni?
Köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves József,

Az IOSS-be azok a vállalkozások regisztrálhatnak, akik a Közösség területén székhellyel vagy állandó telephellyel rendelkeznek, valamint azok a Közösség területén letelepedett közvetítők, akik az import áfát az értékesítő nevében és helyett vallják be és fizetik meg. Azok a vállalkozások, amelyek nem telepedtek le az EU területén, csak közvetítőn keresztül regisztrálhatnak.
Amennyiben a vállalkozás nem telepedett le a Közösség területén, úgy csak abban az esetben regisztrálhat közvetlenül az import sémába, ha olyan Közösségen kívüli országban telepedett le, amellyel az EU-nak megállapodása van (jelenleg csak Norvégia).
Összességében kínai eladó nem tud regisztrálni, ehhez pénzügyi képviselőt kell megbíznia.
Üdvözlettel:
Jankovics Hajnalka

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ