2258-as nyomtatvány

Sziasztok,

futárkodtam 2022 augusztusáig, amikor a KATA nagy átszervezése volt és úgy döntöttem, hogy inkább abbahagyom és szeptembertől nem folytatom. A probléma az, hogy azt hittem, hogy az egyéni vállalkozásom automatikusan meg fog szűnni, viszont az EV. nem szűnt meg, csak az adózási forma (??). Szóval most fogalmam sincs, hogy mi a helyzet, és kaptam ilyen felszólítást, hogy töltsem ki a 2022. 9. hónapra vonatkozó 2258-as bevallást. Én legszívesebben befejezném az EV-t (ha még egyáltalán érvényes/aktív) és elfelejteném az egészet. Ilyenkor mi a helyzet, járt már valaki hasonló cipőben?

0 pont pont pont

3 válasz

Szia! Főállásban vagy meglévő főállás mellett vállalkoztál? Szeptembertől akkor semmilyen bevételed nem volt? Az egyéni vállalkozásod aktív, az nem szűnik meg magától, ezért sürgősen pótolni kell a bevallásokat, mert különben mulasztási bírságot fogsz kapni.

1 pont pont pont

Tipikus példája azon vállalkozóknak, akik nem bíznak meg könyvelőt….. nem kell az…. Itt az eredménye.

4 pont pont pont

Egyetértek az előttem szólóval! Fel kellene már hagyni azzal a gondolkodással Magyarországon, hogy aki vállalkozik, annak nem kell könyvelő! Vagyis lehet máshogy is, meg hinni, hogy automatikusan megszűnik az egyéni vállalkozás. Keressen egy könyvelőt, jelen esetben több megoldandó feladat van, nem elég egy fórumba írni. Fizetni kell egy könyvelőnek, hogy szolgáltatást tudjon nyújtani, úgy ahogy az életben minden szolgáltatásért fizetni kell!

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ