Egyesület - megszűnt bankszámla

Tisztelt Könyvelők!

Nemrég sikerült átíratni egy (egyébként jelenleg alvó) egyesület székhelyét és vezetését. Sajnos azzal szembesültem, hogy 2 évnyi beszámoló is hiányzik, ezt szeretném pótolni. Viszont a rosszabb hír a bankban ért, tavaly tavasszal megszűnt az eredeti számlacsomagunk (Budapest Bank - MKB összeolvadás miatt), emiatt megszűntették a számlát. Az erről szóló értesítők a régi székhelyre mentek, azokat meg sem őrizték. Van egy kis félelmem, hogy az ügy komplexitása miatt nehéz lesz kalandvágyó könyvelőt találni erre, ezért akarnék előre tájékozódni: mit lehet ilyenkor csinálni? Ez van, elnézi a NAV az ilyesmit? Gondolom visszamenőlegesen nem lehet számlát nyitni máshol.

Köszönöm előre is, ha tud valaki segíteni.
Márton

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Márton,

Első körben a legfontosabb, hogy mivel az Egyesület kötelező bankszámlavezetésre, nyissanak egy pénzforgalmi számlát valamelyik választott bankban. Visszamenőleg nem lehet nyitni számlát.
Ezt követően a 2 év beszámolóját és közhasznúsági mellékletet kell pótolni.
A 2 év banki kivonatai amennyiben nem állnak rendelkezésre a banktól kérjék le, így lehet pótolni a könyvelésben.

Üdvözlettel:
Jankovics Hajnalka

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ