Milyen adózási forma érné meg nekem?

Szép napot!
Telefonkiegészítőket adok el az interneten, amiből havonta maximum 30 ezer forint bevételem van, ebből kb 2/3-a, tehát 20 ezer forint haszon. Ilyen számok mellett ugye a kata nem érné meg, de lenne esetleg valami más, ami megfelelő lenne ilyen kis volumenű üzlethez? Előre is köszönöm a választ!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!

Ezen adatok alapján nem lehet teljes körű választ adni. Szükség lenne még információra.

Az alábbi elérhetőségen kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Adótanácsadás keretein belül megvitathatjuk a témát.

Üdv,
Bazsó Andrea
b.andreakonyveles@gmail.com

3 pont pont pont

Kedves Barnabás!
Amennyiben bejelentett teljes állású munkahelye van, sima másodállású vállalkozóként lehetne folytatni ezt a tevékenységet, melynek adózási formája a legegyszerűbb. Röviden: A vállalkozói személyi jövedelemadó adóalapot a vállalkozó a teljes bevételéből a költségek levonásával, és a törvényben meghatározott tételekkel korrigálva határozza meg. A vállalkozói szja mértéke 9 százalék. A vállalkozói osztalékalapot az adózás utáni vállalkozói jövedelemből kell kiszámítani.

1 pont pont pont

Kedves Barnabás, kollégák!

Adótechnikailag Klikk2Pro válaszával egyetértek, de ugye ehhez már kell egy egyszeres könyvelést vezetnie, adóbevallások, stb. , ha nem tudja maga megcsinálni, a könyvelés költsége el is viszi a hasznát :-)
üdv
S Z.

1 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát! Ha jól értelmezem akkor így ilyen formában és ilyen haszon mellett nem érné meg ez az egész

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ