Alapítvány támogatása

Alapítványt /közhasznú/ amennyiben cégek támogatnának, milyen információt nyújthatok részükre? Miért járnak jól, ha támogatást adnak? Úgy tudom ez az adójukból levonható és egy igazolást kell kiállítani az alapítványnak a cég részére. Ha igen, milyen igazolás az, amit ki kell állítsanak? Melyek ezek a információk pontosan?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Tímea!
Közhasznú szervezet részére történő (visszafizetési kötelezettség nélküli) támogatásnál (adomány), amennyiben az a tevékenysége támogatására irányul, a 20%-a adóalapcsökkentő a társasági adóban. Ha ezt tartós támogatás (szerződés keretében), akkor ez a csökkentő tétel 40%.
Az adományozó cég akkor csökkentheti a társasági adóalapját, ha rendelkezik a közhasznú szervezet által kiállított igazolással. Az igazolásnak tartalmaznia kell a kiállító és az adományozó nevét, székhelyét, adószámát, a támogatás-juttatás összegét és célját.
(1996 évi LXXI TAO. tv. 7.§. (1) z) pont)
üdvözlettel:
Szöllösi Zsuzsanna

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ