Gyed mellett átalányadó vagy kata

Kedves Könyvelők,
Gyed melletti egyéni vállalkozó vagyok. Van egy kis ruhaboltom, ahol van egy alkalmazottam napi 4 órában és mellette én dolgozom a többi időben, általában szintén napi 4 órát. Jelenleg katásként megfizetem a havi 50e Ft-ot, az éves bevételem kb. 11-12 millió forint között szokott lenni. Viszont egy ismerősöm azt mondta, hogy jobb lenne nekem a kata helyett az átalányadó, mert ott csak akkor kellene fizetnem magam után, ha túllépem a mentesített jövedelmet. Kérdésem, hogy ez tényleg így van? Nem kell havonta megfizetni a minimálbér után a járulékokat még akkor sem, ha én magam is dolgozom a boltban? Az tiszta sor, hogy az alkalmazott utáni járulékot így is, úgy is meg kell fizetnem, nekem csak az nem tiszta, hogy ha átalányadós vagyok és én dolgozom, akkor tényleg létezik az, hogy nem kell járulékot fizetnem?
Válaszukat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Igen, GYED alatt jó LEHET az átalányadózás, sőt ha csak és kizárólag kiskereskedelem, akkor idén tényleg 12 millióig nem kell járulékot és szja-t fizetni saját maga után.
GYES-nél ez már nem így van teljesen, ott már kell járulékot fizetni a mentes jövedelem határ eléréséig.

Érdemes adótanácsadóval, könyvelővel leülni akár online egy konzultációra!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ