Bérleti díjról duplán kiállított számla,mit tehetek?

Tisztelt Szakértők!

Mi béreltünk egy telephelyet 3 hónapig. Tervben volt a megvétele, de a tulaj a folyamat közben 3-szoros áron szerette volna eladni, mint amiben megállapodtunk, így az adásvétel meghiúsult, nyilván az előleget nem adta vissza, de ez más téma.
Április, május, júniusi bérleti díjat lerendeztük. (Május, júniusról megvan a számla is.)
Viszont az ügyvédünk felkereste, hogy az előleggel még tartozik, és rendezze, ahogy tudja.
Nos, erre tegnap reggel az illető e-mailben küldött nekünk 1 számlát április, májusi bérleti díjról. Illetve, ma reggel 1 számlát a júniusi bérleti díjról.
Persze mi ezeket az adott hónapban rendeztük, erre most visszamenőleg ismét kérni akarja tőlünk. De ráadásul a bruttó 400.000 Ft-os bérleti díjról, amiről van régi számlánk, ő most nettó 400.000 Ft+áfát adott meg. Szerintetek, ilyen esetben mit lehet tenni? Sok NAV tartozása van, ezt tudjuk, valószínű le akar húzni minket megint. Mit lehet ilyenkor nekünk tenni? 2 havi bérleti díjat tudunk bizonyítani, egyikről nem adott, csak számlát. Egyáltalán lehet ennyi időre vissza számlázni? Fizetési határidő 11.20. lett megadva a számlán, de nyilván már mi ezt kifizettük április, május, júniusban, ismét nem fogjuk. Ilyenkor mit tudunk csinálni? Vagy ő mit tud? Feljelent, de mi igazoljuk, hogy készpénzben átvette? Igazából nem értem, mit szeretne ezzel elérni.
Előre is köszönöm a válaszokat.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Ádám!

A bérleti szerződésben bizonyára szerepelt a bérleti díj összege, úgyhogy ez el is dönti a kérdést, hogy bruttó vagy nettó 400 eFt.
A bérleti díjat célszerű utalni, és akkor mindenképpen tudja bizonyítani azt, hogy megtörtént a kifizetés. Ha készpénzben fizették ki, akkor valamilyen nyugtát vagy pénztárbizonylatot csak adtak vagy kaptak , akkor pedig ott is tudják igazolni a kifizetést.
Ha pedig igazolható, hogy a bérleti szerződés szerinti összeget kifizették, akkor a partnernek szólni kell , hogy a kétszer kiállított számlákat stornírozza , a hiányzó, de szintén kifizetett számla pedig Önnél könyvelhető, az üzleti partnerének pedig el tudja küldeni a befizetést igazoló nyugta, pénztárbizonylat, vagy átutalási igazolás másolatát.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ