Rendszeres megbízási díj adóprobléma

Üdvözlöm!
Közoktatásban dolgozom munkavállalóként. Rendszeres megbízási szerződés alapján (tanévre szóló szept. 01- következő év aug. 31.) havi 20E forint megbízási díjat kapok az iskolától (plusz feladatellátás), ami ugye kevesebb, mint a minimálbér összegének 30%-a, így nem számít biztosítási viszonynak.
Korábban nem volt gond a bérszámfejtéssel. Most nyáron a bérszámfejtő (központban) elfelejtette a havi számfejtést, illetve utalást (másra hárítja).
Reklamációra előző hónapban számfejtette az elmaradt 3 havit (egymás követő napokon...), ez alapján egyik hónapra az említett összeg 2/3-át, másik hónapra 15%-át, harmadikra 10%-át kaptam kézhez.
Újból reklamálva azt a választ kaptam, hogy a megbízási díjam meghaladta a minimálbér havi összegét, ezért több a levonás. Ha jól tudom, akkor az idei minimálbér havi összege 200E bruttó. Az adóév pedig január 01- december 31.-ig tart. Ez alapján szeptemberig 9*20E=180E, ami kevesebb, mint a minimálbér havi bruttó összege.
Előtte a havi számfejtés rendben volt, az említett kimaradt hónapok után újfent rendben van az októberi számfejtés és utalás. Emiatt is nagyon sántít a magyarázat számomra.
Mi lehet itt a probléma a számfejtés oldaláról?

Köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlöm!
Érdemes lenne megnézni egyrészt a megbízási szerződést, másrészt a bérszámfejtő lapokat, hogy mit tartalmaznak. A számfejtés magyarázata nem tiszta, mivel, ha 3 havi összeget le is számfejtettek egy összegben, az sem számít biztosítási jogviszonynak, így hasonló összeget kellett volna kapnia. Azonban iskoláknál (közoktatásban) nem szoktak teljes évre megbízási szerződést kötni, illetve, ha kötnek is, a megtartott órák alapján számolnak el, így elképzelhető hogy nem, vagy kevesebb óra volt elszámolva. De erre választ a bérszámfejtő lapok és a szerződés tud adni.
Remélem segítettem.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ