Nyugta

Falusi kis piacon szeretnék virágot és házi készítésű élelmiszert eladni. Arról kell nekem nyugtát adni? Ki kell váltanom a vállalkozóit?

0 pont pont pont

1 válasz

Ha rendszeres, akkor mindenféleképpen találni kell valamit.
Az országos kirakodó és állatvásárokon ki lehet vinni ezeket cuccosokat, de a helyi kis vagy nagyobb piacon, minima vita lesz belőle, ha a NAV-os várna nyugtát, de nem kap. Minden bevétel adóköteles Mo.on. Ehhez igazolni kell a bevételeinket.
A virág , mert "luxus", így nem őstermelői tevékenység, ami ugye kedvezményezett. A házi készítésű élelmiszer lehet egy egy őstermelő "mellék tevékenysége", de az is maximalizálva van, az őstermelői tevékenységhez arányosítva.
Ha nincs munkahelye és 36 órás heti biztosítottsága, akkor óvatosan, mert láttam már húsvétra kiskosárkákat készítő, tojások a kosárban kifestve, egy termék max ezer Ft volt és egyet vettek a NAV-osok, nem kaptak nyugtát, majd eljárást indítottak ellene, hogy nem volt biztosítottsága és 3 évre visszamenőleg vélelmezték , hogy feketén dolgozott. Azaz minimál bér, adók, járulékok, késedelmi pótlékok, bevallások hiánya miatt bírság, három évre visszamenőleg.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ