Általányadózó EV munkavállalói foglalkoztatás

Üdv.

Adott egy átalányadózó egyéni vállalkozó oktatási tevékenységi körrel, aki szeretne bejelenteni egy kőműves végzettségű foglalkoztatottat.
Kérdésem az lenne, hogy ha a foglalkoztatott rendelkezik végzettséggel, attól a vállalkozó számlázhat-e kőműves tevékenységet?
Valamint köteles-e minden hónapban a bankszámlára utalni a fizetését?
A második kérdésem, hogy a vállalkozó igénybe veheti-e a munkaerőpiaci programból nyújtható
vállalkozások munkaerő (legfeljebb 6 havi 50%) támogatását, ehhez 3 havi munkanélküli viszony szükséges annak, akit be szeretne jelenteni?

Köszönettel: Ildikó

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Oláh Ildikó!
A kőműves tevékenységet kiváltó vállalkozó, ha neki személy szerint nincs ilyen végzettsége, igen főállásban kell hogy foglalkoztassa azt az munkavállalót akinek van. A munkaügyi támogatást ha már 1 hónapja regisztrált, utána kell érdeklődni hogy jelenleg milyen támogatást tudnak nyújtani, ehhez Önnek személyesen be kell 1x-ri alkalommal menni a szóban forgó leendő munkavállalóval, ezt elintézni. Minden más dokumentum ehhez az igényhez e-papíron be adható. Ha támogatást kap a munkavállalóra igen kötelező a munkabért bankszámlára utalni!
Mindezek mellett a számfejtett járulékot is köteles minden hónap 12-ig elutalni, az elszámoló lapokat és az elutalt járulékról szóló banki kimutatást a munkaügyi hivatalnak e-papíron megküldeni. De ezt a könyvelő szokta végezni.
Üdv
Boros Anikó
könyvelő
30/7204257
borosani01@gmail.com

2 pont pont pont

Tisztelt Oláh Ildikó!

Annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy csak akkor számlázhat kőműves tevékenységet, ha a tevékenységi körbe fel van véve. Ekkor viszont kötelező a vállalkozónak, vagy alkalmazottjának végzettséggel rendelkeznie. Nem muszáj 8 órában dolgoznia, de az alkalmi munkavállalás nem lehetséges, és a megbízási díjas sem. Valamint, ha felvették a tevékenységi kört, az MKIK-nál kell egy kamarai bejelentkezés is az építőipari kamarai nyilvántartásba. Ha ön nem könyvelő, célszerű felkeresnie egyet, aki ebben teljeskörűen segít.

Üdvözlettel:

Váradi Ágnes

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ