Régi katás cégnél bevételnek számít az életbiztosításból származó összeg?

A cég 10 éve kötött egy egyösszegű életbiztosítást a cégvezetőre, amit még nyáron felmondott/visszavásárolt. Mivel a cég kilépett a katából, ezért bevallást kellett készítenünk, melyben ezt az összeget nem szerepeltettük, mert a régi KATA törvény 2§ 12. pontja szerint bevételnek "a kisadózó vállalkozás által a vállalkozási tevékenységével összefüggésben bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték" minősül.

Namost, az életbiztosítás visszavásárlásából származó összeg szerintem nincs összefüggésben a vállalkozási tevékenységgel (nincs ilyen tevékenységi köre a cégnek), a cég nem nyújtotta, hanem igénybe vette ezt a szolgáltatást, ezért olvasatomban nem minősül bevételnek, így se bevallani, se adózni nem kell utána.
Legalábbis erre tett egy félmondatos, bizonytalan utalást a 1819-es telefonos NAV ügyfélszolgálat egyik munkatársa, de javasolta, hogy tegyem inkább írásban fel ezt a kérdést a NAV-nak. Ezt meg is tettem, de hetek óta nem érkezik rá válasz. Pedig jó lenne tudni, hogy kell-e javítanom a bevallást.

Kérem, erősítsenek meg vagy cáfoljanak meg, hogy jól értelmezem-e a törvényben szereplő "vállalkozási tevékenységével összefüggésben" fogalmat.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ