Virtuális ajándék utáni adózás

Tisztelt Szakértők!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Tiktokon kapható virtuális ajándékok után, amiket egyébként meghatározott átváltási módon pénzre is lehet váltani, hogyan működik az adózás? Magánszemélyként kap valaki ajándékokat szintén magánszemélyektől, de cserébe nem nyújt semmilyen szolgáltatást, csak így fejezik ki, hogy tetszik nekik, amit a Tiktokon csinál. Van, aki nagyon sok ajándékot kaphat, ha nagyon tetszik más embereknek, amit csinál, akár milliós nagyságrendben évente (forintra átváltva). Ez adózás szempontjából milyen kategóriába tartozik? Hogyan kell utána adózni, ha kell?

0 pont pont pont

1 válasz

Ha valakinek a tevékenysége nem bevételszerzésre irányul, akkor meglátásom szerint nem kell adót fizetnie. Olyan, mintha az adózott jövedelmemből támogatnék valakit, pusztán azért mert tetszik amit csinál. Gondoljunk példaként a civil szervezetekre.
De mert ez a formája a bevételszerzésnek egyre gyakoribb, a fejlődő virtuális világban, meggyőződésem, hogy érdemes lenne egy állásfoglalást kérni, mert egyébként még a sikkasztás utáni is adóznunk kell, azaz nem fogja a törvényhozó ezt az állapotot sokáig fenntartani. Átírják a törvényeket, újakat hoznak létre, a lényeg, hogy nem engedik, hogy valaki pusztán a létezése miatt, megélhessen, kedve szerinti cselekedetek között. Azaz szabad legyen és független :)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ