Magántanár egyéni vállalkozó számlázás

Kedves Könyvelők!

Egyéni vállalkozóként szeretnék magánórákat adni. A diákjaimmal hetente beszéljük meg, hogy az adott héten mikor és hány órát tartunk. Azt szeretném elérni, hogy a diákjaimnak ne kelljen minden megtartott óra után egyesével fizetni, hanem a hó végén egyben utalják az adott hónapban tartott órák díját.

Ez esetben minden óra után számlát kell kiállítani, és a teljesítés dátuma a számlán az a tanóra dátuma? Ha szeretném, hogy a diákjaim csak havonta egyszer fizessenek, akkor a számlákon pedig fizetési határidőként meg tudok adni egy hó végi dátumot?

Köszönöm szépen a segítséget előre is!

0 pont pont pont

1 válasz

Mindenképpen lehetséges havi egy számlát kiállítani.
Az esetben, ha nem vezeti fel a számlára, hogy mikor és hány órát tanított, akkor kell hogy legyen egy, a számla alátámasztását igazoló nyilvántartás. Egy excell tábla, vagy kézzel írt valami. Szeretnek az ilyeneken rágódni az ellenőrzéskor és végülis a jó barátság alapja a pontos elszámolás :) Így magát is védi, a tanítványaitól (és a szüleiktől) ha létezik egy nyilvántartás, ami igazolja a munkáját.

1 pont pont pont
  • +1  Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :)
    2022.09.29. Tímea

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ