Egyéni vállalkozás indítása - adózási adatok, webes ügysegéd

Tisztelt Cím!

Egyéni vállalkozást szeretnék indítani, a tevékenységem magántanítás lesz, amelyet nappali tagozatos tanulmányaim mellett végzek majd. Átalányadózást választottam, és mivel nem lesz sok bevételem, így alanyi adómentességet választottam. Csak magyar diákokat fogok tanítani, mert a magyar érettségire készítem fel majd őket.

A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben, amikor a Webes ügysegéden létrehozom a vállalkozást, nekem csak az AAM-nél és az Átalányadózásnál kell "Igen" választ bejelölnöm, a többire nem kell válaszolnom, igaz?
Ha jól értelmezem, a többi akkor lenne releváns, ha fizetnék áfá-t, illetve ha külföldre is számláznék, vagy külföldi szolgáltatást vennék igénybe.

Előre is köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Röviden: igen.
Hosszabban: van más teendő is egy vállalkozás indításakor, ezért ajánlott konyvelohoz, adotanacsadaohoz fordulni. Az idők folyamán láttunk már egy és mást, nem pénz kidobás a konzultáció kérése.

4 pont pont pont

Köszönöm szépen a választ! Igen, mindenképp könyvelőhöz is fogok fordulni!

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ