PayPal támogatás számlázása és adózása hogyan?

Hasonlóan a YouTube videósokhoz, én is készítek videókat, azonban ezeket a Vimeo portálra töltöm fel. Feltöltés után beágyazom a saját weboldalamba, és ott bárki megnézheti ingyen.
Ha kiteszek egy PayPal támogatás gombot azzal, hogy "Ha tetszett, amit láttál, kérlek támogasd a munkám" küldhetnek a részemre támogatást, ami lehet 1000 Ft, 1500 Ft, 3000 Ft vagy egy szabadon választott összeg. Valamint megadható, hogy ez rendszeres vagy egyszeri támogatás. Vagy ugyanígy egy Patreon gombot.

Az így a PayPal számlára befolyt összegek után kell-e számlát kiállítanom?
Ugye akkor valahogy fel kell vennem a kapcsolatot a támogatóval és be kell kérnem a számlázáshoz szükséges adatait. Mondjuk ez így már kicsit macerássá teszi a dolgot.

Ha viszont nem kell számlát kiállítanom, akkor hogyan, milyen címen kerül majd be a könyvelésbe, bevallásba, hogy az erre vonatkozó adó számolható és megfizethető legyen?

Valamint az így kapott összegek csökkentik-e az AAM egyéni vállalkozás 12 milliós ÁFA mentesség keretét?

0 pont pont pont

1 válasz

Ha nem értékesítés és nem szolgáltatás, hanem támogatásként kapjuk, meggyőződésem, hogy nem kell adózni utána. Valamilyen célt támogatok, az adózott jövedelmemből. Aki kapja, nem vállalkozás, nem bevételszerzési tevékenységért csinálja, hanem hobbiból. De a működéséhez elfogad mindenféle támogatást. Nos ez szerintem nem adóköteles. Érdemes lenne egy NAV állásfoglalást kérni. :) De csak akkor, ha üzletszerűen akarja ezt csinálni :)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ